Çalışma Alanları
- İcra Hukuku
- Dava Hukuku
- Ceza Hukuku
- İş Hukuku
- Aile Hukuku
- Gayrimenkul Hukuku
- Ticaret ve Şirketler Hukuku
- Miras Hukuku
- Tazminat Hukuku
- Tüketici Hukuku
- Sözleşmeler Hukuku
- Bilişim Hukuku
- Boşanma Hukuku
- İdare Hukuku
- Yabancılar Hukuku
- Sigorta Hukuku
- Vergi Hukuku
- Uzlaştırmacı
- Basın Medya Hukuku
- Sağlık Hukuku
- Tıp Hukuku
- Arabulucu
Avukat Pınar Sezer, 1993 Yılı Balıkesir doğumludur. Lise öğrenimini Balıkesir Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamlayan Av. Pınar Sezer, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmış ve 2016 yılında üniversiteden mezun olmuştur. Avukatlık Stajını Eskişehir Barosu'na bağlı olarak SRN Hukuk bünyesinde yapmıştır. Stajını tamamlamasının ardından kurduğu Hukuk bürosunda Eskişehir Barosuna bağlı olarak avukatlık yapmakta ve Eskişehir Barosu CMK servisinde aktif görev almaktadır.
Av. Pınar Sezer Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu üyesidir. Gençlik meclisi olarak düzenledikleri çeşitli faaliyetlerde ve eğitimlerde görev almaktadır.
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere birçok eğitim programını başarıyla tamamlayan Av. Pınar Sezer eğitimin ve öğretimin ömür boyu süren bir deneyim olduğu düşüncesiyle Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde 2. Üniversitesini okumaktadır.
Eskişehir | Avukat Pınar Sezer kurduğu avukatlık bürosuyla Aile Hukuku, Ceza Hukuku, İş Hukuku, Tazminat Hukuku, İcra ve İflas Hukuku başta olmak üzere birçok hukuk alanında avukatlık faaliyeti yürütmektedir.
Avukat-müvekkil ilişkileri karşılıklı güven esasına dayanır. Av. Pınar Sezer hukukun ve avukatlık mesleğinin hak arama özgürlüğünün en önemli güvence mekanizması olduğu bilinciyle, Avukatlık mesleğinin temel mesleki ilkelerine son derece hassas yaklaşmaktadır. Avukat-müvekkil arasındaki güvene, şeffaflığa, dürüstlüğe ve sır saklamaya önem veren Av. Pınar Sezer avukat-müvekkil ilişkilerini de bu temel mesleki ilkeler üzerine kurmaktadır.
Eskişehir Barosu İletişim Bilgileri
Tazminat hukuku, insan haklarında meydana gelen zararları gidermek amacıyla adaleti temin eden hukukun bir parçasıdır. Tazminat kişinin, kurumun, kuruluşun vb. bir başka kurum, kuruluş, şahıs tarafından maddi veya manevi zarara uğratılması sebebiyle haksızlığa uğramış tarafa hakkını teslim etme halidir. Tazminat davaları Maddi ve Manevi tazminat davaları olarak kendi içinde ikiye ayrı ayrılmaktadır.
Maddi tazminat davaları somut bir şeyin maddiyatına halel getirilmesi (kasten veya kasıt olmadan bir kişinin arabasına veya her hangi bir eşyasına zarar vermek vb.) durumunda ortaya çıkar. Manevi tazminat davaları ise şahsın özel hayatına müdahale edilerek, yaşamını etkileyecek olaylar sonucunda maddi olarak tazminata hükmedilen durumdur.